На италиянските автомобили (Alfite) са им по остри(в смисъл ъгъла на вала) разпределителните валове и от там работят по-шумно (ако греша да ме поправи някой), не че неможе и от вариятаора да е , или друг проблем. Просто са си по шумни , както бензина така и дизела.
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с ВАРИАТОРА
Collapse
X
-
Вариатор
При липсата на износване на вала и наличието на постоянно тракане - вариатора. Тракане след палене топла /студена и млъкване след 10-15 сек след задържане на обороти - повдигачи. Същото но зверско тракане особено сутрин повдигачи + вариатор.
Опити с различни масла и добавки, ремонтни комплекти или чистене наподобява приказката за още продължаващите опити в приятелска Турция сещате се за какво97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
аз имах тракане при запалването и студен двигател за няколко секунди .смених пружинката на вариатора / ремонтен комплект за вариатор/ и тракането изчезна. не съм капацитет и съм чувал,че това върши работа за не повече от 10000 км,но все пак е някакво решение,ако те дразниАлфа Ромео 145 1,8 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от emilioаз имах тракане при запалването и студен двигател за няколко секунди .смених пружинката на вариатора / ремонтен комплект за вариатор/ и тракането изчезна. не съм капацитет и съм чувал,че това върши работа за не повече от 10000 км,но все пак е някакво решение,ако те дразни2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Вариатор
Веднъж разтрака ли се 50 000 нема как да стане с ремонтен комплект освен ако не си таксиТука в прованса караме на по-къси разстояния, масалцето бързо се изтича и се чуват и най-малките бъгове
Иначе като хукнеш на дълго или по дълги градски разходки нищо не се чува - грамотна работа.
п.с.
В някои случеи ако не се презацепи правилно ремъка, може тракането да изчезне но...97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
Comment
-
Аз също се разминах само с ремонтен комплект и тракането изчезна, а и още един проблем с ниските обороти. Не съм минал все още 10к км ама дори и след 10к да сдаде багажа при моите темпове на каране след една година ще го сменя тогава целия.Alfa Romeo GT 2.0 JTS
Alfa Romeo 146 1.6 TS - ex
Fiat Brava TD100
Comment
-
Вариатор
Ако някой е разглибявал вариатори и е сменял комплекти или има резервен или нов подръка, имам сериозно питане;
1. Трябва ли да има радиален луфт т.е.при застопорена ос леко да подава цилиндъра около оста си в двете посоки т. е луфт между зъбите и до каква степен?
2. Оста трябва ли да подава навътре и колко?
3. При сглобяването трябва ли да се остави разтояние между малкото зъбно колело и другото дето е със сегмента или и двете се пускат едно след друго върху шайбата така че допирайки се едно с друго да има последователност в кривата на зъбите помежду им ?97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
Comment
Comment